Aylardır tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını tüm ekonomi düzenini yerinden oynattığı gibi, salgının sonucu olarak  satın alma biçimlerimizde de bir çok değişiklikler oluşturmuştur.

Çoğu insan işlerini evlerinden devam ettirmeye çalışırken; giyim, kozmetik, market, elektronik gibi alışverişlerini de internet üzerinden gerçekleştirmektedir. Bundan dolayı e-ticaret sitelerinde artan yoğunluk, bizim de içinde bulunduğumuz kargo ve kurye sektörüne doğrudan etki yapmaktadır. Git Kargo’da bir kuryenin gün içerisinde ortalama 100 ila 150 kullanıcıya kargo teslim ettiğini biliyoruz. 

Burada da bizlere kargo paketlerinin hijyeni açısından birçok soru sorulmaktadır. Peki Git Kargo olarak bizler hijyen ve müşteri rahatlığı için neler yapıyoruz?

    Git Kargo' da eldiven, maske ve dezenfektan alınan önlemlerin en başında gelmektedir. Hem çalışanların birbirine virüs bulaştırmasını engellemek hem de kargoyu alacak kullanıcı için son derece hijyenik bir paket alımı sağlanmaya çalışılmaktadır.

 Tabi bunların dışında kullanıcıların da paketleri kapının önünde bekleterek güvenliği sağlamasını tavsiye ediyoruz. Paketleri aldıktan sonra da dezenfekte etmek güvenli bir alışverişin son adımıdır.



    Temassız teslimat alınan  önlemlerin en önemlilerindendir. Birçok şirketin kendine ait temassız teslimat yöntemi bulunmakla beraber Git Kargo olarak QR kod ile 3D teslimat ile teması en aza indirerek teslimatı sağlıklı şekilde tamamlıyoruz. 

    Sterilizasyon dikkat ettiğimiz başka bir önlemdir. Sterilizasyonu açıklamak gerekirse; bir ürünün içindeki ya da bir cismin üzerindeki bütün mikropları kesin bir şekilde öldürmek anlamına gelmektedir. Bunun için de alkol, oksijenli su, merkürokrom gibi dezenfekte edici özelliği bulunan maddelerden yararlanılır. Kargo arabaları ve personel servisleri belli aralıklarla sterilizasyon edilerek güvenlik seviyeleri arttırılmaktadır. Bu sayede şehirler arası kargo taşımacılığı daha sağlıklı bir şekilde sağlanır.

    


    

    Tüm bunların sonunda ise; ​Dünya Sağlık Örgütü ve Amerika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi kargo taşıma vasıtasıyla söz konusu virüsün bulaşmayacağını açıkladığını söylemek gerekir. Fakat siz buna rağmen endişe içinde iseniz bireysel önlemleriniz dışarısında kargonuzu kapınızın önünde birkaç saat bekletebilirsiniz. Bu riskli dönemde sizlerin de yardımı ile mutlu ve güvenli alışverişi sağlamak mümkün olmaktadır.